به احتمال زیاد، شما هم در طول زندگی خود حداقل یکبار با مشکل کمر درد مواجه شدهاید. راهکارهای مختلفی برای درمان و بهبود کمر درد وجود دارد. استفاده از آمپول دورو مدرول برای کمر درد یکی از روشهای پرکاربرد است. این دارو با نام های مختلفی از جمله آمپول متیل پردنیزولون یا آمپول دپو مدرول شناخته می شود و باعث کاهش درد و التهابم می شود.
آمپول دورو مدرول 40 برای چیست؟
آمپول متیل پردنیزولون در دسته داروهای کورتیکواستروئیدی قرار میگیرد و به دلیل خاصیت ضدالتهابی قوی خود در درمان طیف وسیعی از دردهای مزمن و التهابی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آرتروز و استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید
- التهاب تاندونها و بورسیت، سندرم تونل کارپال
- لوپوس، پسوریازیس، درماتیتهای التهابی
- سیاتیک، فتق دیسک کمر و گردن، التهاب عصبها (نوروپاتی)
- آسم شدیدکهیر و اگزمای مزمن
آمپول دورو مدرول برای کدام انواع کمر درد کاربرد دارند؟
این آمپول برای بیماری های زیادی کاربرد دارد و موارد کاربرد آمپول دپومدرول برای کمردرد موارد زیر است؟
- فتق یا بیرونزدگی دیسک بینمهرهای
دیسک بین مهرهها فشار بر اعصاب وارد کرده و التهاب ایجاد میکند. دپومدرول التهاب را کاهش داده و درد را تسکین میدهد. - تنگی کانال نخاعی
فضای داخل ستون فقرات تنگ میشود و به اعصاب فشار وارد میکند. تزریق دپومدرول التهاب را کم کرده و علائم را کاهش میدهد. - آرتروز و التهاب مفاصل فاست (آرتروز ستون فقرات)
مفاصل مهرهها دچار التهاب و ساییدگی میشوند. دپومدرول التهاب را کاهش و درد و سفتی کمر را بهبود میبخشد. - سندرم پیریفورمیس
عضله پیریفورمیس که نزدیک عصب سیاتیک است، التهاب پیدا کرده و درد ایجاد میکند. دپومدرول التهاب عضله را کاهش میدهد. - اسپوندیلیت آنکیلوزان (التهاب مزمن ستون فقرات)
بیماری خودایمنی که موجب التهاب و سفتی ستون فقرات میشود. دپومدرول التهاب را کاهش میدهد.
سازوکار آمپول دورو مدرول برای کاهش درد چگونه است؟
همه ما می دانیم که در بدن ما درد و التهاب توسط چندین فرایند ایجاد می شود به همین خاطر مکانیزم این دارو پیچیده و به چندین روش مختلف دردرا برای طیف وسیعی از بیماری ها کاهش می دهد.
مکانیسم اثر این دارو بر پایه مهار فرآیندهای التهابی و ایمنی می باشد. ماده متیل پردنیزولون درون این دارو با مهار آنزیم فسفولیپاز A2 از تولید پروستاگلاندینها و لوکوترینها جلوگیری میکند. این ترکیبات نقش کلیدی در ایجاد التهاب، تورم و درد دارند. همچنین، این دارو با کاهش ترشح سیتوکینهای التهابی مانند (اینترلوکین-1 (IL-1)، اینترلوکین-6 (IL-6) و فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α)) از شدت پاسخهای التهابی میکاهد هم چنین با کاهش مهاجرت سلولهای ایمنی مانند نوتروفیلها و لنفوسیتها به محل التهاب باعث کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب بافتی میشود.
خاصیت آمپول دورو مدرول در یک نگاه!!
با توجه به مکانیزم اثر گذاری این دارو از فواید آمپول دپومدرول موارد زیر است:
- کاهش التهاب
- تسکین درد
- اثر طولانیمدت
- کاهش نیاز به تزریقات مکرر
چه زمانی و چرا پزشک آمپول متیل پردنیزولون را تجویز می کند؟
آمپول دپو مدرول زمانی تجویز میشود که درمانهای دیگر مثل مسکنهای غیر استروئیدی یا درمانهای معمولی برای کاهش التهاب و درد مؤثر نباشند و پزشک می خواهد التهاب را بهطور پایدار و تدریجی کاهش دهد.
نحوه ترزیق آمپول دورو مدول چگونه است؟
آمپول دورو مدول به صورت ویال عرضه میشود و باید به مفصل تزریق شود. علاوه بر مفصل میتوان آن را داخل ضایعه یا بافت نرم در نزدیکی محل آسیب و التهاب تزریق کرد. این آمپول به صورت سوسپانسیون تولید میشود و محتویات ویال آن استریل است. این دارو در دو غلظت 40 و 80 میلی گرم در لیتری تولید میشود. استفاده از این دارو با توجه به تجویز پزشک در هر بیمار متنوع است.
نحوه استفاده از آمپول متیل پردنیزولون با توجه به شرایط خود بیمار و شدت بیماری او مشخص میشود. آمپول دورو مدرول برای کمر درد در روزهای اول با دوز بیشتر به کار میرود. رفته رفته به دلیل تاثیری که دارو میگذارد؛ میزان مصرف آن نیز کاهش مییابد. برای مقابله با اثرات قطع ناگهانی دارو، باید به تدریج این اتفاق صورت گیرد. در حالت کلی از آمپول دورو مدرول برای کمر درد در بزرگسالان به شرح زیر استفاده میشود.
- در 5 روز اول: در این شرایط نیاز است که 30 میلی گرم از این دارو به صورت وریدی به فرد تزریق شود. تزریق آمپول دو بار در روز و در هر 12ساعت یک بار صورت میگیرد.
- 5 روز دوم: در این مدت زمان دوز مصرفی مطابق با مرحله قبل است ولی این بار هر 24 ساعت یکبار تزریق انجام میشود. یعنی 30 میلی گرم آمپول دورو مدرول برای کمر درد در یک روز مورد استفاده قرار میگیرد.
- 11 روز انتهایی: بعد از ده روز از مصرف این دارو، درد کمر فرد تا حد زیادی تسکین مییابد. در 11 روز انتهایی مصرف، 15 میلی گرم از این دارو در هر 24 ساعت مورد استفاده قرار میگیرد.
مقایسه انواع آمپول برای کمردرد با آمپول دپو مدرول
در لیست زیر آمپول هایی که اثراتی مشابه با این آمپول را دارند نام برده ایم و با امپول دپومدرول مقایسه کرده ایم
- دگزامتازون
- پردنیزون
- هیدروکورتیزون
- تریامسینولون
- فلودروکورتیزون
داروهایی مانند دگزامتازون و تریامسینولون اثرات سریعتری دارند و برای درمان التهابهای حاد و ناگهانی مناسبتر هستند؛ در صورتی که آمپول دپو مدرول اثرات طولانی و تدرجی دارد.
داروهایی مانند پردنیزون هم که برای درمانهای طولانیمدت مفید هستند، در شرایط مشابه با دپومدرول به کار میروند، اما دپومدرول بهخاطر قدرت و تمرکز بیشتری که بر التهابهای ستون فقرات دارد، ترجیح داده شده است.
هیدروکورتیزون برای شرایط حاد و اورژانسی استفاده میشود و در درمان التهابهای مزمن ستون فقرات کارایی کمتری دارد.
مدت زمان اثر داروی دورو مدرول چه قدر است؟
نحوه ورود دارو به بدن، یکی از فاکتورهای مهم در تعیین مدت زمان اثر دارو است. به طور کلی میتوان تزریق آمپول به صورت وریدی را به عنوان سریع الاثر ترین روش در نظر گرفت. در صورتی که فرد داروی مد نظر را به شکل خوراکی مصرف کند؛ جذب آن در بدن دیرتر آغاز میشود. در این شرایط مسیر گوارشی نیز مورد توجه قرار میگیرد. اسید معده تا حد زیادی دارو را تخریب میکند.
مطالعهای در کره جنوبی انجام شد. نتایج این مطالعه تاثیرگذاری مثبت این آمپول را در دوزهای پایین برای کاهش کمر درد فوری، بعد از عمل جراحی نشان داد. این در صورتی است که برای مصرف طولانی مدت نتایج به این شکل نبود و این دارو در طولانی مدت موثر نیست
آمپول دورو برای چه کسانی ممنوع است؟
در شرایطی که فرد بیماری زمینهای دیگری داشته باشد؛ باید توجه لازم را برای تجویز این دارو کرد. از جمله شرایطی که فرد را در گروه منع مصرف از این دارو قرار میدهد؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سندرم کوشینگ
- فشار خون بالا
- عفونت ویروسی مثل آبله مرغان و تبخال
- بیماریهای قلبی
- بیماری کبد
- میاستنی گراویس
- پوکی استخوان
عوارض جانبی احتمالی آمپول دورو مدرول برای کمر درد؟
در مقابل مزایایی که این آمپول در مقابل درد کمر به جای میگذارد؛ ممکن است باعث بروز برخی مشکلات نیز شود. از جمله شایعترین عوارض جانبی این دارو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش وزن
- اختلال در خواب
- افزایش فشار خون
- افزایش سطح قند خون
- بروز عفونت در ناحیه گلو و ایجاد زخمهایی در این ناحیه
- بروز مکرر تهوع و استفراغ
- نغییرات در رفتار و عواطف
- به وجود آمدن تورم در دستها و مچ پا
استفاده از دستگاه پلاتینر تراپی برای کمر درد
شما می توانید قبل از تزریق آمپول و تحمل عوارض آن کمربند پلاتینر را هم امتحان کنید؛ همه میدانیم که تاثیرگذاری داروها پس از چند روز استفاده و گاهی چند هفته خود را نشان میدهند. البته برخی از داروها نیز تنها جنبه تسکین دهندگی دارند. در نتیجه بیمار و آسیب به همان صورتی که هست باقی خواهد ماند. از همین رو توصیه میشود که بیماران برای آسیبهای مربوط به دیسک کمر، سیاتیک و تنگی کانال نخاعی خود فیزیوتراپی انجام دهند. اما هزینه دورههای فیزیوتراپی بسیار زیاد است. اما شرکت زایسترونیک آلمان با تولید دستگاه پلاتینر تراپی کار را برای بیماران راحت کرده است.
این دستگاه با تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس به راحتی هر گونه درد و ناراحتی را رد کمر از بین خواهد برد. لازم به ذکر است که دستگاه پلاتینر تراپی باعث رفع اسپاسم عضلانی، تحریک عضلات به ترمیم خود، بهبود گردش خون خواهد شد. در صورت تمایل به اطلاع از قیمت کمربند پلاتینر اصل و آشنایی کلی با این محصول به این صفحه از مجله طبی مراجعه کنید.
سوالات متداول در مورد آمپول دورو مدرول برای کمر درد
1. آیا آمپول دورو مدرول برای کمر درد خوب است؟
تزریق داروهای استروئیدی برای درمان التهاب و مقابله با واکنشهای آلرژیک مورد استفاده قرار میگیرد. از آمپول دورو مدرول که در دسته داروهای گلوگوکورتیکوئیدی قرار میگیرد؛ میتوان برای درمان کمر درد استفاده کرد.
2. نحوه عملکرد آمپول دورو مدرول برای کمر درد به چه صورت است؟
در حالت کلی این دارو برای از بین بردن التهاب به کار میرود. سازوکار این دارو با سرکوب عملکرد سیستم ایمنی که در شرایط التهابی، صورت میگیرد. پروتئینهای التهابی که بر اعصب نخاعی تاثیر میگذارند؛ با تزریق ایت دارو از بین میروند.
در چه شرایطی میتوان از آمپول متیل پردنیزولون استفاده کرد؟
تزریق این دارو برای درمان سریع کمر درد کاربرد دارد. در شرایطی که فرد طولانی مدت از این دارو استفاده کرد؛ تاثیر گذاری آن کاهش مییابد. قبل از مصرف باید به دقت شرایط بیمار و بیماریهای زمینه ای او مد نظر قرار گرفته شود.