آیا میدانید بهترین زانوبند برای کاهش دردهای ناشی از آرتروز چیست؟ آیا با مزایا و معایب استفاده از زانوبند آرتروز آشنا هستید؟ زانوبند یکی از موثرترین ابزارهای پزشکی است که باعث کاهش درد و تورم زانوها میشود. علی رغم ساده به نظر رسیدن استفاده از این ابزارها، برای انتخاب و تهیه آن باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. برای مثال زانوبندهای مناسب برای افراد دارای آرتروز با افرادی که دارای عارضه پارگی غضروف هستند، بسیار متفاوت است. زانوبندهای استاندارد با کاهش دامنه حرکتی و پشتیبانی از زانو به بهبود آسیب کمک میکند.
به همین دلیل پیشنهاد میکنیم علاوه بر مشورت با پزشک، از طریق مطالعه جدیدترین مقاله مجله طبی در خصوص انواع، مزایا، معایب و روش استفاده از زانو بندها اطلاعات مفیدی را کسب کنید. مهمان مقاله ما باشید تا پاسخ سوالات مهم خود را پیدا کنید.
بررسی انواع زانوبند آرتروزی
آرتروز به بیماری میگویند که در آن سطوح مفاصل دچار تخریب و اصطکاک میشوند. افراد دارای آرتروز در حین راه رفتن، درد زیادی را احساس میکنند. برای کاهش درد، تورم و حفاظت از ساختار زانوها بسیاری از متخصصان ارتوپد توصیه میکنند بیماران از زانوبند طبی یا بریس زانو (knee brace) استفاده کنند. بهترین و موثرترین زانوبندهای طبی مخصوص آرتروز به شرح زیر است.
· زانوبند زاپیامکس؛ بهترین زانوبند برای آرتروز زانو
یکی از بهترین پیشنهادات برای کاهش عوارض ناشی از ابتلا به آرتروز، استفاده از زانوبند زاپیامکس آلمانی است. این زانوبند از فناوری های روز دنیا برای کاهش درد و تورم زانو استفاده میکند. از جمله امکانات منحصر به فرد آن شامل: استفاده از تکنولوژی اولتراسوندف اینفرارد و کلاک پالس است. مجموع این امکانات سبب افزایش خون رسانی، کاهش تورم، درد و بالا رفتن دامنه حرکتی بیماران میشود. شاید شما هم جزء افرادی باشید که به دلیل احساس گرما و حساسیت پوستی به زانوبند، علاقهای به استفاده از آن ندارید! خبر خوبی برایتان داریم. این زانوبند با داشتن پوشش پارچهای ضد حساسیت و قابلیت چرخش هوا، از ایجاد حساسیت، تعریق و قرمزی پوست جلوگیری میکند. علاوه بر این به دلیل پشتیبانی کامل از ساختار زانو، استفاده از زانوبند زاپیامکس پیشنهاد اول پزشکان برای استفاده بیماران پس از انجام عمل جراحی است.
· زانوبند طبی لولادار؛ مناسبترین زانوبند طبی برای آرتروز
ساییدگی و نازک شدن غضروف سبب درد و ناپایداری زانو در حین راه رفتن میشود. برای کاهش این عوارض استفاده از زانوبند لولادار بهترین گزینه است. این زانوبندها از طریق محکم نگه داشتن زانوها از حرکت کردن و وارد شدن فشار زیاد به آن جلوگیری میکنند. بنابراین در حین راه رفتن، چرخیدن، خم شدن و حتی دویدن کمتر احساس درد خواهید داشت. علاوه بر عوارض گفته شده، تق تق زانو نیز جزء عوارض رایج آرتروز زانو است. استفاده از این زانوبندها سبب کاهش صداها و به دنبال آن درد زانو میشود.
· زانوبند طبی بلدسو (Bledsoe)؛ بهترین زانوبند آرتروزی
زانوبند مناسب دیگر برای کاهش دردهای ناشی از آرتروز، زانوبند طبی بلدسو است. ساختار این زانوبندها به گونهای است که براکتهای حمایت کننده فلزی قسمت درون و بیرون مفصل زانو را حفظ کرده و با کمک بندهای بلند به پاهای شما وصل میشوند. این زانوبندها از طریق کاهش دامنه حرکتی، از دردهای ناشی از خم شدن و چرخش زیاد زانو جلوگیری میکنند. استفاده از زانوبند طبی بلدسو بسیار آسان است. شما میتوانید این زانوبند را از مراکز تجهیزات پزشکی و داروخانهها تهیه کنید.
· زانوبند تخلیه کننده (unloader)؛ تخصصیترین زانوبند برای آرتروز
احتمالا تا به حال احساس کردهاید که هنگام وارد شدن فشار به زانوها دچار درد شدیدی میشوید. دلیل این درد شدید آن است که غضروفها نقش ضربه گیر و کاهش دهنده فشار بر زانوها را برعهده دارند؛ اما در زانوهای شما غضروفها به دلیل بروز آسیبهای مختلف بیش از حد نازک شده است. بنابراین کمتر از افراد دیگر قادر به انجام فعالیتهای فیزیکی مختلف و حتی ایستادن به مدت طولانی هستید.
برای کاهش درد و ناتوانی زانوها پیشنهاد میشود که از زانوبندهای تخلیه کننده استفاده کنید. این زانوبندها دارای قالب پلاستیک، روکش فومی و پایه استیل هستند و قادرند که فشار وارده به قسمت داخلی و یا خارجی زانو را کاهش دهند. زانوبندهای تخلیه کننده به طور ویژه برای برای افراد دارای آرتروز طراحی شده است. شما میتوانید متناسب با وضعیت زانوهای خود بندهای این زانوبند را تنظیم کنید.
· زانوبند نئوپرن؛ زانوبند مناسب برای استفاده در بیرون از خانه
یکی از بهترین زانوبندهایی که میتوانید از آن بیرون از خانه زیر شلوار رسمی خود استفاده کنید، زانوبند نئوپرن است. این زانو بند نسبت به سایر انواع زانوبندها نازکتر بوده و دارای بالشتک حلقهای دور کشکک است. استفاده از زانوبند نئوپرن علاوه بر کاهش درد ناشی از آرتروز، احتمال آسیب دیدگی مفاصل زانو را هنگام انجام فعالیتهای مختلف کاهش میدهد.
روش استفاده از زانوبندهای طبی
روش استفاده از زانوبندهای طبی مخصوص آرتروز نسبتا مشابه است. زانوبندهای کشی را میتوانید همانند جوراب روی پای خود بکشید. زانوبندهایی که دارای بندهای کشی یا چسبی هستند (مانند زانوبند طبی بلدسو، زانوبند نئوپرن، زانوبند تخلیه کننده) را لازم است پس از قرار دادن زانوبند در محل درست خود، بندها را محکم (به صورتی که در حین راه رفتن شل نشده و یا اینکه به دلیل سفت بودن بیش از حد؛ به پوست شما آسیب نزند) ببندید.
بعضی از انواع زانوبندهای پیشرفته دارای پیچهای آلن و قابلیت تنظیم ارتفاع هستند. برای تنظیم این زانوبندها باید در ابتدا پیچهای آلن را در دو طرف زانوبند تنظیم کرده و پس از آن زاویه جانبی و زاویه دوران (برای خم شدن پا به داخل) را از طریق کیت تنظیم زاویه زانوبند به صورت دلخواه تنظیم فرمایید. برای تنظیم زانو بند برای مثال اگر قصد دارید پای خود را کمی به سمت خارج مایل کنید؛ باید پیچ تنظیم به اندازه ۱۰ درجه به سمت شیار جلوی مفصل زانو بچرخد.
در خصوص استفاده از زانوبند زاپیامکس لازم است همانند سایر انواع زانوبندها آن را روی زانوهای خود تنظیم کنید. سپس پس از تنظیم بندهای آن آداپتور را به برق وصل کنید. در حین احساس گرما و لرزش خفیف زانوبند سعی کنید زانوهای خود را به آرامی به سمت جلو و عقب ببرید (به منظور ورزش دادن پاها).
مهمترین مزایای استفاده از زانوبند طبی چیست؟
زانوبندهای طبی برای کاهش فشار، درد و بی ثباتی زانو استفاده میشوند. این ابزارها باید متناسب با وضعیت و نوع مشکل افراد انتخاب شوند. برای اینکه بیشتر با مزایای استفاده از انواع زانوبندهای طبی آشنا شوید، در ادامه مقاله به مهمترین مزایای استفاده از زانو بند اشاره خواهیم کرد. مهمترین فواید و مزایای استفاده از زانوبند طبی عبارتند از:
افزایش عملکرد |
کاهش درد |
افزایش ثبات کمر |
اکسیژن رسانی بهتر و تغذیه بافتها |
کاهش گرفتگی عضلات |
بهبود گردش خون |
افزایش دامنه حرکتی مفاصل |
پیشگیری از بروز آتروفی عضلانی |
جلوگیری از تحلیل عضلات |
کمک به افزایش اعتماد به نفس بیماران |
کاهش تورم و قرمزی |
کمک به بهبود آسیبها و زخمهای جراحی |
تقویت عضلات |
کاهش سفتی مفصل |
کاهش التهاب |
کمک به بهبود روند آسیب ایجادشده |
معایب استفاده از زانوبند طبی چیست؟
علی رغم مزایای بسیار زیاد استفاده از زانوبندهای طبی، این ابزارها ممکن است با معایبی نیز همراه باشند. برای مثال استفاده طولانی مدت از انواع زانوبندهای غیر استاندارد سبب بروز حساسیتهای پوستی و خارش میشود.
مهمترین معایب استفاده از زانوبندهای طبی شامل موارد زیر است:
- احتمال بروز حساسیتهای پوستی، قرمزی و حساسیت
- تورم
- عدم پشتیبانی از زانو (در صورت شل بودن بندها)
- اختلال در گردش خون (در صورت سفت بستن زانوبند)
- ایجاد احساس ناخوشایند (در ابتدای استفاده)
- قیمت بالا
- وابستگی به استفاده از زانوبند
نحوه انتخاب زانوبند مناسب برای آرتروز
برای انتخاب انوبند مناسب برای کمک به بهبودی آرتروز باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید. برای سهولت کار شما هنگام انتخاب این ابزارهای پزشکی در این قسمت از مقاله به مهمترین نکات خرید زانوبند اشاره خواهیم کرد.
- توجه به جنس زانوبند: مهمترین نکته هنگام انتخاب زانوبند، توجه به جنس آن است. از آنجایی که باید به مدت طولانی از این ابزارها استفاده کنید باید جنس مناسبی داشته باشند. بهترین زانوبندها دارای جنس نئوپرن، لاستیک، نایلون و سیلیکون هستند.
- سایز زانوبند: سایز زانوبند در واقع به سایز بندهای آن گفته میشود. افرادی که دارای ورم زانو هستند باید در هنگام انتخاب زانوبند به طول بندهای آن دقت کنند.
- سهولت استفاده و امکان تنظیم آسان زانوبند: زانوبندهای استاندارد به آسانی قابل تنظیم هستند. توجه داشته باشید که قبل از تهیه زانوبند از راحتی استفاده و تنظیم استاندارد آن اطمینان داشته باشید.
- حمایت و پشتیبانی کامل از زانو: مهمترین وظیفه زانوبند، حمایت و پشتیبانی از زانو است. به همین دلیل دقت داشته باشید که زانوبند انتخابیتان به خوبی قادر به انجام وظیفه مهم خود باشد.
- قیمت مناسب: آخرین و شاید مهمترین نکته برای بسیاری از مشتریان قیمت محصول است. قیمت زانوبندها بسیار متغیر است. مورد مهمی که باید در نظر بگیرید آن است که قیمت بالا لزوما به معنای کیفیت بالای محصول نیست. شما م توانید زانوبندهای بسیار استاندارد و کاربردی را با قیمتهای بسیار مناسب از مراکز معتبر تهیه فرمایید.
سوالات متداول در مقاله آشنایی با انواع زانوبند آرتروز+ مزایا و معایب
1. چه بیمارانی نباید از زانوبند استفاده کنند؟
علی رغم مزایای بسیار زیاد افراد دارای زخمهای باز، عفونت، عدم تعادل و ناتوانی کامل در حرکت کردن، ضعف عضلانی بسیار شدید، بیماران دارای آسم و بیماری قلبی نباید از زانوبند استفاده کنند.
2. متوسط مدت زمان استفاده از زانوبندها تا مدت است؟
متوسط مدت زمان استفاده از انواع زانوبندها (به تناسب جنس و مقدار استفاده از آن) حدود شش ماه تا یکسال است.
3. چه درمانهایی در کنار استفاده از زانوبند به درمان آرتروز کمک میکند؟
در کنار استفاده از زانوبند برای تسریع روند بهبودی خود میتوانید از روشهای مانند: تمرینهای اصلاحی در فیزیوتراپی، ماساژ زانو، مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب زانو درد، کنترل وزن و شنا کردن نیز استفاده کنید.