وبلاگ, زانو, کمر

آشنایی با بهترین داروهای موثر بر درد سیاتیک

بهترین قرص برای درد سیاتیک|مجله طبی

استفاده از بهترین قرص برای درد سیاتیک راهی برای رهایی یافتن از بی حسی پاها و کمر است. آیا تا به حال دچار درد سیاتیک شده‌اید؟ با دارو‌های موثر برای درمان درد سیاتیک آشنایی دارید؟ بهترین دارو برای درد سیاتیک چیست؟ آیا می‌توان از دارو‌های ضد تشنج برای کاهش درد سیاتیک استفاده کرد؟ دارو‌های ضد افسردگی چه تاثیری بر روی درمان درد سیاتیک دارند؟ در این مقاله از وب سایت مجله طبی با ما همراه باشید تا با بهترین قرص برای درد سیاتیک آشنا شوید.

بهترین دارو برای درد سیاتیک

درد سیاتیک یکی از مشکلات شایعی است که از هر 10 نفر، 4 نفر را با خود درگیر می‌کند. سیاتیک طولانی‌ترین عصب بدن به حساب می‌آید؛ که از کمر شروع شده و در باسن، ران‌ها و پا‌ها نیز ادامه می‌یابد. هرگونه تحریک و تحت فشار قرار گرفتن این عصب باعث ایجاد درد می‌شود. درد سیاتیک به صورت خفیف یا شدید در افراد به وجود می‌آید. در مراحل شدید حتی ممکن است فرد دچار بی حسی در پاهای خود شود. روش‌های درمانی متعددی برای درمان درد سیاتیک وجود دارد.

استفاده از بهترین قرص برای درد سیاتیک یکی از روش‌های کاربردی و تایید شده برای درمان درد سیاتیک به حساب می‌آید. در زیر به فهرستی از بهترین دارو‌ها برای درمان درد سیاتیک و بهبود این درد اشاره شده است:

  • داروهای مسکن قوی برای درد سیاتیک و کمر
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای کاهش التهاب در کل بدن
  • کورتیکواستروئیدهای تزریقی در محل آسیب
  • داروهای شل کننده عضلانی برای درمان گرفتگی عضلات و رگ ها
  • داروهای ضد افسردگی برای کاهش درد‌های مزمن
  • داروهای ضد تشنج برای کاهش درد‌های عصبی
  • داروهای افیونی برای درمان درد‌های شدید

بهترین قرص مسکن برای درد سیاتیک

 بهترین قرص برای درد سیاتیک|مجله طبی

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به عنوان خط درمانی اول در درد سیاتیک به حساب می‌آیند. نحوه اثر این داروها مربوط به کاهش التهاب و تورم در محل آسیب می‌شود. NSAID‌ها به طور اختصاصی درد سیاتیک را مورد هدف قرار نمی‌دهند؛ بلکه کاهش التهاب در کل بدن را به همراه می‌آورند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، باعث تسکین فوری درد حاد سیاتیک در کوتاه مدت می‌شوند.  دارو‌های موجود در این دسته برای درمان درد‌های مزمن سیاتیک توصیه‌ نمی‌شوند.

احتمال این وجود دارد که عوارض جانبی جدی مثل خونریزی دستگاه گوارش، آسیب به کلیه‌ها و سکته قلبی یا مغزی رخ دهد. از موثرترین داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای درمان سیاتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایبوپروفن، درمان سریع درد سیاتیک

ایبوپروفن، بهترین قرص برای درد سیاتیک حاد است که به سرعت تاثیر می‌گذارد. فرد بعد از 20 الی 30 دقیقه بعد از مصرف این دارو، کاهش درد را احساس می‌کند. به طور معمول برای بزرگسالان مصرف یک قرص یا کپسول ایبوپروفن 200 میلی گرمی 3 بار در روز توصیه می‌شود. در صورتی که درد سیاتیک شدید باشد؛ مصرف این قرص به دوز‌های بالاتر از 600 میلی گرم و 4 بار در روز افزایش می‌یابد. در مواردی که درد فرد قطع‌ نمی‌شود و حتی با استراحت کردن بی حسی پاها و کمر ادامه دار است؛ قرص آهسته رهش ایبوپروفن توصیه می‌شود.

ناپروکسن، دارویی موثر بر درد سیاتیک

ناپروکسن از دسته داروهای NSAID است که بدون نسخه می‌توان آن را از داروخانه‌ها تهیه کرد. در مقایسه با ایبوپروفن، اثر گذاری این دارو دیرتر آغاز می‌شود. تعیین دوز و مقدار استفاده روزانه ناپروکسن بر اساس سن و شرایط هر فرد متغیر است. ناپروکسن بر اساس شدت اثر خود، بهترین قرص برای درد سیاتیک به حساب می آید. در افراد مسن، بیماران با مشکلات قلبی و عروقی، کبدی و کلیوی؛ مصرف آن باید کم‌تر باشد. برای کاهش عوارض جانبی این قرص بر دستگاه گوارش و به خصوص معده؛ توصیه به مصرف آن همراه یا بلافاصله بعد از غذا مصرف می‌شود.

دارو‌های استروئیدی تزریقی

در برخی موارد که درد سیاتیک شدید است و فرد تحمل درد را ندارد؛ از داروهای استروئیدی به صورت تزریقی استفاده می‌شود. در صورتی که درمان با دارو‌های OTC در طی 2 الی 6 هفته تاثیری بر کاهش درد سیاتیک نداشت؛ تزریق استروئید اپیدورال مورد توجه قرار می‌گیرد. در این حالت زمان تاثیر گذاری دارو به شدت کاهش می‌یابد. تزریق به طور مستقیم ممکن است عوارضی را نیز برای فرد به همراه بیاورد اما تاثیر گذاری سریع‌تری دارد. از همین رو داروهای تزریقی ضد التهابی جزء بهترین آمپول برای درد سیاتیک به شمار می‌روند.

از جمله این موارد می‌توان به شعله ور شدن درد بعد از تزریق اشاره کرد. فرد بعد از تزریق دارو در همان لحظات اول، درد بسیار شدیدی را تجربه می‌کند. در اطراف نواحی تزریق ممکن است تغییر رنگ و نازک شدن پوست رخ دهد. بیش از 10 نوع تزریق مختلف برای درمان درد سیاتیک و ستون فقرات وجود دارد.

بهترین دارو برای گرفتگی رگ سیاتیک

در صورتی که درد سیاتیک ناشی از گرفتگی عضلات باشد؛ می‌توان از داروهای شل کننده عضلانی استفاده کرد. از دارو‌های شل کننده موثر برای درمان گرفتگی رگ سیاتیک می‌توان به کاریزوپرودول، سیکلوبنزاپرین، متوکاربامول اشاره کرد. این داروها در زمان اسپاسم عضلانی و کشیدگی ماهیچه‌ها بهترین قرص برای درد سیاتیک به حساب می‌آیند.

این دارو‌ها درد‌های عصبی را درمان‌ نمی‌کنند ولی با درمان گرفتگی عضلات و رگ‌ها، باعث بهبود جریان خون می‌شوند. انجام ورزش سیاتیک و حرکات کششی نیز، درد سیاتیک ناشی از گرفتگی عضلات ناحیه کمر و پاها را کاهش می دهد. شل کننده‌های عضلانی می‌توانند باعث خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، حالت تهوع و سردرد شوند. سیکلوبنزاپرین با عوارض جانبی کمی که نسبت به سایر قرص ها، بهترین دارو برای گرفتگی رگ سیاتیک به حساب می آید.

بهترین قرص برای درمان سیاتیک

دارو های افیونی، روشی برای درمان درد های غیر قابل تحمل سیاتیک|مجله طبی

درد سیاتیک در اکثر موارد بعد از 4 الی 6 هفته بدون عوارض جانبی، بهبود می‌یابد. در صورتی که درد ادامه دار باشد و با روش‌های خانگی بهبود نیابد؛ درد به صورت مزمن است. برای درمان درد مزمن سیاتیک از داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی می‌توان استفاده کرد. معمولا این دارو‌ها با دوز کم شروع می‌شوند و به تدریج مقدار مصرف آن‌ها افزایش می‌یابد.

داروهای ضد تشنج برای درمان سیاتیک

داروهای ضد تشنج با کاهش انتقال درد از مراکز عصبی و نخاع به مغز، درد سیاتیک را کاهش می‌دهند. از دارو‌های ضد تشنج موثر بر درمان سیاتیک می‌توان به گاباپنتین، پرگابالین و کاربامازپین اشاره کرد. هر یک از این موارد بهترین قرص برای درد سیاتیک به حساب می آیند. مصرف این دارو‌ها ممکن است باعث سرگیجه، خواب آلودگی، گیجی و تورم در پاها شوند.

گاباپنتین برای رفع دردهای عصبی

فتق دیسک شایع‌ترین علت سیاتیک است که می‌تواند باعث درد خفیف تا شدید در کمر و پایین یک پا شود. این درد گاهی اوقات با بی حسی و گزگز همراه است. این دارو علاوه بر کاربردی که برای درمان صرع دارد؛ برای کاهش درد عصبی سیاتیک نیز توصیه می‌شود. گاباپنتین می‌تواند درد عصبی که به دلیل آسیب نخاعی و سیاتیک ایجاد می‌شود را درمان کند.

گاباپنتین نحوه تبادل پیام‌های مغز و بدن را تغییر می‌دهد درمانی مؤثر برای درد عصبی سیاتیک به حساب می‌آید. این دارو با مسدود کردن انتقال‌دهنده‌های عصبی دردناک، اعصاب را آرام می‌کند. تجویز گاباپنتین برای کمردرد مزمن و غیر اختصاصی توصیه‌ نمی‌شود. این دارو بهترین قرص برای درد سیاتیک حاد است. دوز شروع معمول گاباپنتین برای درد عصب سیاتیک برای اکثر بیماران 300 میلی گرم یک بار در روز است. پزشک ممکن است دوز آن را تا سه بار در روز افزایش دهد.

داروهای ضد افسردگی؛ کاهش دهنده درد سیاتیک

داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای برای کاهش درد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از داروهای ضد افسردگی برای درمان درد، به ویژه دردهای مزمن، نیز رایج است. پزشک برای درمان درد سیاتیک دارو‌های این دسته را در دوز کم‌تر از درمان افسردگی تجویز می‌کند. از دارو‌های ضد افسردگی موثر در درمان سیاتیک می‌توان به آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین و دولوکستین اشاره کرد. در کنار داروهای شیمیایی متعدد، داروی گیاهی برای دیسک کمر و سیاتیک نیز کاربرد دارند. بابونه یکی از این موارد است که همزمان می تواند افسردگی و درد سیاتیک را کاهش دهد.

دولوکستین

یکی از دارو‌های موثر در درمان دردهای مزمن سیاتیک است که بیش از 3 ماه فرد را با خود درگیر کرده باشند. دولوکستین (Cymbalta)، بهترین قرص برای درد سیاتیک است. این دارو یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین، برای دردهای عصبی مرتبط با ستون فقرات مانند سیاتیک به حساب می‌آید. برای درمان درد‌های عصبی دوز شروع این دارو 60 میلی گرم یک بار در روز است. به تدرج می‌توان مقدار مصرف آن را 60 میلی گرم و دو بار در روز افزایش داد. قطع مصرف این دارو بعد از بهبود درد سیاتیک، نباید به طور ناگهانی اتفاق بیافتد.

مواد افیونی؛ موثر در درمان سریع سیاتیک

اگر درد سیاتیک بسیار شدید باشد و به درمان‌های دیگر پاسخ ندهد؛ از ماد افیونی استفاده می‌شود. داروهای افیونی برای کوتاه مدت درد سیاتیک را از بین می‌برند. مصرف این دسته دارویی برای درد‌های مزمن و طولانی مدت توصیه‌ نمی‌شود. مصرف مواد افیونی به دلیل حس وابستگی که در فرد ایجاد می‌کنند؛ خطرناک است. این دارو‌ها در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است باعث اعتیاد در فرد شوند. از جمله مواد افیونی موثر بر درمان سیاتیک می‌توان به مورفین، کدئین، اکسی کدون و ترامادول اشاره کرد. هر یک از این موارد، در درد های شدید، بهترین قرص برای درد سیاتیک و رهایی از آن به حساب می آیند.

ترامادول

ترامادول یکی از دارو‌های دسته افیونی است که به طور کلی برای تسکین دردهای کوتاه مدت تجویز می‌شود. این دارو بر مغز اثر می‌گذارد و واکنش بدن به درد را تغییر می‌دهد. درمان با این دارو در دوز‌های کم آغاز می‌شود و سپس افزایش می‌یابد. برای بزرگسالان حداکثر دوز بی خطر این دارو 400 میلی گرم در روز است.

سوالات متداول برای بهترین قرص برای درد سیاتیک

بهترین قرص برای درمان سیاتیک شدید چیست؟

اگر درد سیاتیک بسیار شدید و غیر قابل تحمل باشد؛ می‌توان از دارو‌های افیونی استفاده کرد. این دارو‌ها بر مغز اثر می‌گذارند و واکنش بدن در مقابل درد را تغییر می‌دهند. به دلیل ویژگی اعتیاد آوری این دارو ها، مصرف آن‌ها برای طولانی مدت توصیه‌ نمی‌شود.

بهترین قرص برای درد سیاتیک چیست؟

انتخاب بهترین قرص برای درد سیاتیک بر اساس شرایط هر فرد متغییر است. درمان سیاتیک بر اساس علت آن صورت می‌گیرد. در صورتی که این درد ناشی از گرفتگی عضلات باشد؛ بهترین دارو برای درد سیاتیک، دارو‌های ضد اسپاسم است.

آیا از دارو‌های ضد افسردگی می‌توان به عنوان بهترین قرص برای درمان سیاتیک استفاده کرد؟

در صورتی که فرد دچار درد‌های مزمن شود؛ می‌توان از دارو‌های ضد افسردگی استفاده کرد. این دارو‌ها در مقایسه با درمان افسردگی در دوز کم‌تری مورد استفاده قرار می‌گیرند. از معروف‌ترین دارو‌های این دسته برای درمان سیاتیک می‌توان به آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین و دولوکستین اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *