وبلاگ, زانو

بهترین پماد برای ورم زانو؛ معرفی کرم‌ها و پمادهای موضعی مخصوص زانو

بهترین پماد برای ورم زانو؛ معرفی کرم‌ها و پمادهای موضعی مخصوص زانو|مجله طبی

بهترین پماد برای ورم زانو را با توجه به شدت ورم می‌توان تهیه کرد. مفاصل متورم باعث ایجاد درد در زانو می‌شود و توانایی حرکت شما را محدود می‌کند. در چنین شرایطی حتما شما هم به دنبال راهکاری برای رفع این عارضه هستید. ممکن است قبلاً مسکن‌های بدون نسخه (OTC) را به صورت خوراکی مصرف کرده باشید که شامل داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن است. گزینه دیگر که به فکر شما می‌رسد مصرف پمادهای موضعی OTC است. حدس شما درست است.

داروهای موضعی با قدرت اثربخشی بیشتری قادر به رفع التهاب، درد، سفتی یا انحطاط مفاصل هستند. لذا اکثر پزشکان، پماد و کرم‌های موضعی را بهترین گزینه درمانی برای تسکین درد مفاصل زانو می‌دانند. به همین سبب مقاله پیش رو از مجله طبی را تهیه کردیم تا با بهترین پماد برای ورم زانو آشنا شوید.

آشنایی با عملکرد بهترین پماد برای ورم زانو

پمادها داروهای موضعی هستند که برای درمان انواع بیماری‌ها و دردهای عضلانی کاربرد دارد. این نوع از داروهای موضعی به دو صورت گیاهی و شیمیایی موجود بود‌ه و اثربخشی متفاوتی را بستـه به ترکیبا‌ت خود ارائه می‌دهند. ثابت شد‌ه است که پماد و داروهای موضعی دیگر عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای ضد درد دارند. درمان‌های موضعی تسکین‌دهنده با دارا بود‌ن ترکیبات منتول، روغن دارچین، روغن اوکالیپتوس و سالیسیلات‌ها به تسکین درد کمک می‌کنند. همچنین این پمادها حاوی مواد ضد تحریک‌کننده‌، کپسایسین و کافور هستند که درد مفاصل را تسکین می‌دهند.

در واقع بهترین پماد برای ورم زانو اغلب به یکی از راه‌های زیر عمل می‌کنند:

  • کاهش التهاب یا تورم
  • بی‌حس کرد‌ن ناحیه درد
  • مسدود کرد‌ن سیگنال‌های درد و عدم احساس درد

به‌‌طور‌کلی استفاده از پمادهای موضعی به‌عنوان تسکین‌دهنده پیشنهادشده و لزوم تکرار مکرر آن برای نتیجه بهتر است. در ادامه لیستی از بهترین پمادها برای ورم زانو را آماده کرده‌ایم. زیرا برخی از بیماران ترجیح می‌دهند که به جای مصرف بهترین قرص برای زانو درد از داروهای موضعی استفاده کنند. زیرا پمادهای موضعی اثرات و عوارض جانبی کمتری دارند.

معرفی بهترین پماد برای ورم زانو

معرفی بهترین پماد برای  ورم زانو|مجله طبی

ایجاد ورم همیشه با درد همراه است و اولین تلاش‌ها برای کنترل و از بین بردن درد می‌توان از پمادها کمک گرفت که در زیر به معرفی تعدادی از آن‌ها خواهیم پرداخت:

1. پماد ایبوپروفن ژل ؛پماد ضد درد قوی

پماد ایبوپروفن (Ibuprofen Gel) به‌عنوان یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) موضعی، به‌طور ویژه برای کاهش درد و التهاب مفاصل، از جمله زانو درد، طراحی شده است. مکانیسم اثر ایبوپروفن به‌طور عمده به مهار آنزیم‌های COX (سیکلواکسیژناز) مربوط می‌شود که نقش کلیدی در تولید پروستاگلاندین‌ها دارند. پروستاگلاندین‌ها مواد شیمیایی هستند که در فرآیند التهاب و درد دخالت دارند.

زمانی که ایبوپروفن به‌صورت ژل موضعی استفاده می‌شود، با نفوذ به پوست و بافت‌های زیرین، به‌طور مستقیم بر روی ناحیه آسیب‌دیده تأثیر می‌گذارد. ایبوپروفن با مهار فعالیت آنزیم COX-1 و COX-2، تولید پروستاگلاندین‌ها را کاهش می‌دهد و به این ترتیب، فرآیندهای التهابی و دردناک در ناحیه زانو را کنترل می‌کند. یکی از مزایای استفاده از ایبوپروفن به‌صورت ژل، جذب مستقیم آن به ناحیه آسیب‌دیده است که باعث کاهش عوارض جانبی سیستمیک می‌شود.

به این معنا که مقادیر کمتری از دارو وارد جریان خون می‌شود و بنابراین، خطر بروز عوارض جانبی مانند مشکلات گوارشی که در فرم‌های خوراکی ممکن است رخ دهد، به حداقل می‌رسد. این پماد به دلیل خاصیت ضد التهابی و تسکین‌دهنده درد خود، گزینه مناسبی برای درمان ورم زانو ناشی از آسیب‌ها یا التهاب‌های مزمن مانند آرتروز است و می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا کمک کند.

2. بهترین پماد برای ورم زانو؛ پماد متیل سالیسیلات

این پماد هم جزو داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی است که از گیاهان طبیعی ساخته شده است. مکانیزم اثر گذاری این پماد به گونه‌ای است که ابتدا باعث خنکی در موضع درد می‌شود و پس از مدتی محل استفاده گرم و داغ خواهد شد و در پی آن شاهد کاهش درد خواهیم بود. استفاده از این پماد، گاه با عوارضی مانند وزوز گوش، تحریکات پوستی، کهیر و گاهی استفراغ و تهوع همراه است.

3. پماد کتوپروفن؛ یک پماد ضد درد قوی خارجی

پماد کتوپروفن؛ یک پماد ضد درد قوی خارجی|مجله طبی

پماد کتوپروفن (Ketoprofen) یکی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) موضعی است که به‌ویژه برای تسکین درد و کاهش التهاب در مفاصل مانند زانو استفاده می‌شود. مکانیسم اثر کتوپروفن به‌طور عمده به مهار آنزیم‌های COX (سیکلواکسیژناز) وابسته است. این آنزیم‌ها در تولید پروستاگلاندین‌ها نقش دارند، که مواد شیمیایی هستند که به‌طور طبیعی در بدن ایجاد التهاب و درد را تشدید می‌کنند.

زمانی که کتوپروفن به‌صورت موضعی بر روی پوست اعمال می‌شود، به درون بافت‌های زیرین نفوذ کرده و به‌طور مستقیم بر روی نواحی ملتهب و دردناک تاثیر می‌گذارد. با مهار فعالیت آنزیم‌های COX، کتوپروفن تولید پروستاگلاندین‌های التهابی را کاهش می‌دهد، که به نوبه خود به کاهش التهاب، تورم و درد در ناحیه آسیب‌دیده کمک می‌کند.

علاوه بر کاهش تولید پروستاگلاندین‌ها، کتوپروفن با کاهش فعالیت سیستم ایمنی در ناحیه ملتهب، به کاهش واکنش‌های التهابی نیز کمک می‌کند. این اثرات به کاهش علائم مرتبط با استئوآرتریت، مانند درد و ورم زانو، کمک کرده و بهبود قابل توجهی در راحتی و عملکرد مفاصل فراهم می‌آورد. این داروی موضعی به‌دلیل جذب محدود و خاصیت موضعی خود، نسبت به داروهای خوراکی NSAID  عوارض جانبی کمتری دارد و می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که مشکلات گوارشی یا سایر محدودیت‌ها در مصرف داروهای خوراکی دارند.

4. بهترین پماد برای ورم و تسکین درد زانو؛ پماد دیکلوفناک

دیکلوفناک یا ولتارن یک کرم ژل بدون نسخه NSAID است که برای تسکین درد استئوآرتریت استفاده می‌شود. این پماد تاثیر بسزایی در رفع درد مفاصل دست‌ها، پاها و زانوها دارد. ژل دیکلوفناک سدیم عوارض جانبی کمتری نسبت به قرص‌ دارد. از این رو، برای افراد مسن یا مبتلایان به مشکلات قلبی یا کلیوی نیز قابل استفاده است. زیرا مصرف حتی بهترین قرص برای ساییدگی زانو برای افراد دارای مشکل یا حساس سخت و در مواردی ممنوع است.

دیکلوفناک در درمان دردهای خفیف تا متوسط تجویز می‌شود. از این دارو در درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله کمر درد، زانو درد، نقرس، میگرن و حتی دردهای قاعدگی استفاده می‌شود. در نتیجه می‌توان به دلیل اثرگذاری در تسکین درد به عنوان بهترین پماد برای ورم زانو معرفی کرد. 

5. پیروکسیکام، بهترین پماد برای درد مفاصل

پماد پیروکسیکام نیز یک داروی موضعی ضد التهاب است. علت بعضی از التهاب‌ها و دردهای عضلانی تولید یکسری مواد شیمیایی همچون اسید لاکتیک است که در بدن و پس از تحرکات شدید عضلانی ایجاد می‌شود. پیروکسیکام از طریق رفع این مواد به بهبود درد کمک کرده و التهاب را کاهش می‌دهد.

همچنین این دارو برای مشکلاتی همچون درد استخوان‌ها، رگ به رگ شدن و آسیب‌های مشابه پیشنهاد می‌شود. این پماد به صورت ژل تولید شده و در مدت زمانی کوتاه التهاب و دردهای مفصلی، استخوانی، گرفتگی عضله، کشیدگی و… را کاهش می‌دهد. ماساژ دادن پوستی که به پماد پیروکسیکام آغشته شده، در میزان اثربخشی بیشتر جهت کاهش درد، نقش مهمی دارد. به این دلیل که پیروکسیکام به سرعت جذب بافت پوست شده و به این طریق مکانیسم اثر آن را مشاهده خواهیم کرد. هنگام استفاده از تماس پماد با چشم یا ناحیه‌ای از پوست که زخم دارد، خودداری کنید.

6. پماد تایگر بالم؛ بهترین پماد برای درد مفاصل و عضلات

تایگر بالم Tiger Balm یک پماد ضد درد قوی است که برای تسکین درد مفاصل و عضلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد حاوی مواد کافور و منتول بود‌ه و با ایجاد اثرات خنک‌کننده به تسکین درد عضلات و مفاصل کمک می‌کند. این پماد ضد درد با افزایش دادن جریان گردش خون و گرما باعث تسکین دادن دردهای مفصلی و عضلانی می‌شود. در حالت کلی، پماد تایگر بالم محصولی بی‌خطر است. فقط امکان دارد که عوارض جانبی خفیفی مانند تحریک پوست و واکنش‌های آلرژیک در پی استفاده از این پماد ایجاد شود.

این ویکس خارجی برای دردهای عضلانی، مفاصل، روماتیسم، درد آرتریت و ورم زانو مناسب است. ناگفته نماند مصرف این پماد در دوران بارداری و شیر دهی توصیه نمی‌شود.

7. پماد غضروف ساز تالنتین؛ بهترین پماد برای ورم و بازسازی غضروف زانو

پماد غضروف ساز تالنتین؛ بهترین پماد برای ورم و بازسازی غضروف زانو|مجله طبی

پماد تالنتین یک پماد غضروف ساز است که می‌توان برای کنترل درد ناشی از آرتروز (استئوآرتریت)، درمان درد زانوی ایجاد شده در اثر التهاب مفصل زانو، درمان ورم و التهاب تاندون‌ها به کار برد. به این منظور کافی است تا چند مرتبه در روز، هر بار مقدار مناسبی از پماد تالنتین را بر روی نواحی که دچار درد، ورم، سفتی و یا خشکی هستند قرار داده و سپس به آرامی بمالید تا جذب گردد.

گلوکزامین یکی دیگر از مواد طبیعی به کار رفته در تهیه این پماد است که محرک تولید پروتئوگلیکان‌‌ها که اجزای اصلی بافت غضروفی مفاصل هستند و به ترمیم غضروف زانو کمک می‌کند. اثرات ضد التهابی این پماد ناشی از گلیکوزید‌های ایریدوئیدها (رپاگوسید) موجود در گیاه دویلس کلاو است. ام اس ام موجود در پماد تالنتین نیز دارای خاصیت ضد التهاب بوده و قابلیت نفوذ به بافت پوست و افزایش جذب مواد همراه خود را دارد. 

8. پماد ضد درد قوی گیاهی؛ ژل موضعی آرومیکس باریج اسانس

اگر به دنبال بهترین کرم و پمادها برای درمان درد مفاصل بدن خود هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما از ژل موضعی ضد درد آرومیکس باریج استفاده کنید. در ترکیبات این ژل عصاره گیاهان مفیدی همچون نعنا فلفلی، رزماری، اکالیپتوس، اسطوخودوس، الکلیل کوهی و رزماری وجود دارد، که هر یک می‌توانند به نوعی درد و التهاب موجود در مفصل را کاهش دهند. به عنوان مثال اسطوخودوس آن آرامش بخش بوده و تنش ناشی از درد زیاد را فروکش می‌کند.

اکالیپتوس نیز دارای خاصیت ضد التهابی است و بعد جذب شدن توسط پوست، دردهای شدید استخوانی و ماهیچه‌ای را تسکین می‌دهد. نعنا فلفلی و رزماری نیز دو گیاه ضد درد قوی هستند و وجود آن‌ها در کنار یکدیگر درد موجود در مفاصل را به سرعت درمان می‌کند. اکلیل کوهی موجود در ترکیبات آرومیکس باریج خاصیت نرم کنندگی دارد و عضلات شما را نرم می‌کند.

9. پماد کپسایسین؛ پماد قوی ضد درد

کپسایسین (Capsaicin Cream) ماده‌ای است که از فلفل قرمز استخراج می‌شود و در پمادهای موضعی برای کاهش درد مفاصل و عضلات کاربرد دارد. این پماد با مسدود کردن انتقال سیگنال‌های درد به مغز عمل می‌کند. هرچند ممکن است در ابتدای استفاده کمی احساس سوزش در پوست ایجاد کند، اما در طولانی‌مدت درد را تسکین می‌دهد. پماد کپسایسین برای تسکین درد مزمن زانو، مانند درد ناشی از استئوآرتریت، مناسب است.

10. پماد لیدوکائین؛ نام پماد برای ورم زانو

پماد لیدوکائین؛ نام پماد برای ورم زانو|مجله طبی

لیدوکائین (Lidocaine Cream) یک بی‌حس‌کننده موضعی است که به دلیل خاصیت کاهش‌دهنده درد، در درمان زانو دردهای شدید و موقت به کار می‌رود. این پماد با مسدود کردن سیگنال‌های درد از اعصاب به مغز، تسکین سریع و موقت درد را فراهم می‌کند. لیدوکائین به ویژه برای افرادی که دردهای حاد و شدید زانو دارند و نیاز به تسکین فوری دارند، کاربرد دارد و می‌تواند در شرایط خاص مانند پس از جراحی یا آسیب‌دیدگی استفاده شود.

11. پماد سالیسیلیک اسید؛ قوی ترین پماد برای کاهش ورم زانو

سالیسیلیک اسید (Salicylic Acid Cream) به عنوان یک ماده ضدالتهابی و مسکن موضعی در بسیاری از پمادهای درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد به کاهش درد و تورم در مفاصل و عضلات کمک می‌کند و در درمان بیماری‌هایی نظیر آرتروز و زانو درد کاربرد دارد. سالیسیلیک اسید با مهار تولید مواد شیمیایی که باعث التهاب می‌شوند، به کاهش درد و ورم در مفاصل کمک می‌کند.

12. پماد کپسیکوم ؛ بهترین پماد ورم زانو

پماد کپسیکوم (Capsicum Ointment) حاوی عصاره فلفل قرمز است که به دلیل خواص گرم‌کننده و تسکین‌دهنده خود، برای کاهش درد مفاصل و عضلات به کار می‌رود. این پماد با تحریک گیرنده‌های حرارتی در پوست و ایجاد حس گرما، انتقال درد به سیستم عصبی مرکزی را کاهش می‌دهد. با استفاده مداوم از این پماد، حساسیت به درد در ناحیه زانو کاهش یافته و ورم‌های مفصلی ناشی از آرتروز نیز فروکش می‌کند. این پماد بیشتر برای افراد مبتلا به دردهای مزمن زانو مناسب است. کپسایسین یکی از ترکیبات شناخته‌شده در محصولات ضد درد است.

درمان خانگی ورم زانو روشی آسان و راحت

پماد گیاهی آرومیکس بهترین پماد برای ورم زانو|مجله طبی

یکی دیگر از راه‌های درمان ورم زانو غیر از مصرف بهترین پماد‌ برای ورم زانو کمک گرفتن از داروهای خانگی به روش‌های زیر است:

پماد زردچوبه برای ورم پا

پمادهایی که از زردچوبه ساخته می‌شوند معمولاً تحت عنوان تجاری خاصی با نام “پماد زردچوبه” عرضه نمی‌شوند. با این حال، برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی، داروهای گیاهی و کرم‌های ضد التهاب، از عصاره زردچوبه یا کورکومین (ماده فعال موجود در زردچوبه) به عنوان یکی از ترکیبات اصلی خود استفاده می‌کنند.

کورکومین به دلیل ویژگی‌های ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی‌اش شناخته شده است. مکانیسم اثر کورکومین در کاهش ورم زانو شامل کاهش تولید مواد التهابی در بدن، مهار آنزیم‌های مرتبط با التهاب، و کاهش استرس اکسیداتیو است. این ترکیب به طور طبیعی می‌تواند به تسکین درد و کاهش تورم کمک کند، و به همین دلیل در بسیاری از کرم‌ها و پمادهای گیاهی برای درمان مشکلات مفصلی و ورم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درمان ورم زانو با زنجبیل و عصاره زنجبیل

اگر به‌ دنبال درمان سنتی آب آوردن زانو هستید، می‌توانید به سراغ استفاده از زنجبیل بروید. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است. به همین دلیل، تصور می‌شود که ایمنی کلی بدن شما را تقویت کند. زنجبیل می‌تواند فعالیت چندین ماده شیمیایی را که باعث التهاب مفاصل می‌شود، کاهش دهد. مصرف آن هم به‌ صورت خوراکی و هم پماد به درمان آب آوردن زانو کمک می‌کند. به این منظور می‌توان زنجبیل را به قسمت‌های مختلف تقسیم کرده و سپس آن را در یک دستمال بزرگ جمع کنید. با فشار دادن دستمال، می‌توانید آب آن را بگیرید و از عصاره زنجبیل برای ماساژ زانو کمک بگیرید.

درمان خانگی ورم زانو با پماد مخصوص کاهش تورم ناشی از کبودی و شکستگی

مواد لازم برای تهیه پماد خانگی برای درمان سنتی آب آوردن زانو و دیگر آسیب‌ها به صورت زیر است:

  • ۱۰ قطره لیموترش
  • ۱۰ قطره روغن آرنیکا (همیشه بهار کوهی)
  • ۳ قاشق غذاخوری روغن حامل

مواد را با هم ترکیب کرده و به صورت موضعی در مناطق متورم بمالید. روغن آرنیکا (همیشه بهار کوهی) دارای ترکیب لوتولین فلاونوئید است که به کاهش تورم ناشی از کبودی و شکستگی کمک می‌کند. هنگامی که با روغن لیموترش ترکیب شود، مزایای ضد التهابی آن بسیار قوی تر می‌گردد.

آیا بهترین پماد برای ورم زانو، راه درمان قطعی درد مفاصل است؟

زمانی که یک مشکل اساسی و جدی در استخوان‌ها وجود دارد حتی تهیه بهترین کرم و پمادها برای درمان درد و تورم مفاصل بدن، کارایی چندانی نداشته و فقط می‌تواند مدت کوتاهی درد را تسکین دهد. درمان درد مفاصل بسته به علت زمینه‌ای آن متفاوت است. معمولا پزشک برای تسکین درد، داروهای مسکن تجویز می‌کند. به عنوان مثال، برای افراد درگیر با آرتریت، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، کورتیکواستروئیدها، یا داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) را پیشنهاد می‌کند.

اگر تورم زانو به دلیل عفونت باشد، پزشک از آنتی بیوتیک یا داروهای ضد ویروسی برای کاهش و مدیریت علائم استفاده می‌کند. اما اگر درد ناشی از آسیب یا آرتروز باشد، پزشک ممکن است شما را برای توانبخشی به فیزیوتراپیست ارجاع دهد. در موارد شدیدتر یا در صورت تداوم درد، احتمال انجام عمل جراحی نیز وجود دارد.

کلام آخر درباره بهترین پماد برای ورم زانو

بهترین پماد برای ورم زانو یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش و تسکین درد زانو محسوب می‌شود. در واقع پماد‌ی مخصوص ورم وجود ندارد اما چون این ورم با درد همراه است هدف استفاده از این پمادها بیشتر تسکین درد است. این پمادها به دلیل دارا بودن ترکیبات اثربخش و ضد درد قوی به سرعت التهاب زانو را کاهش می‌دهند. پماد متیل سالیسیلات و دیکلوفناک بهترین پماد برای ورم زانو هستند. با این حال، پماد غضروف ساز تالنتین به دلیل دارا بودن گلوکزامین به ترمیم غضروف کمک می‌کند.

همچنین پمادهای آرومیکس باریچ اسانس به عنوان پماد ضد درد قوی و پیروکسیکام به عنوان بهترین پماد برای درد مفاصل در تسکین درد موثر هستند. اگر به هر حال مایل به مصرف پماد با برند خارجی هستید پماد تایگر بالم را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

سوالات متداول در زمینه بهترین پماد پماد برای ورم زانو

1. بهترین پماد برای ورم زانو حاوی چه ترکیباتی است؟

این پمادها اغلب حاوی منتول، سالیسیلات‌ها و کافور هستند که خاصیت آرام بخشی و تسکین دهندگی دارند.

2. بهترین پماد خارجی برای ورم زانو کدام است؟

پماد تایگر بالم

3. پماد غضروف ساز برای ورم زانو چه خاصیتی دارد؟

پماد غضروف ساز با دارای بودن ترکیباتی نظیر گلوکوزامین، کندروئیتین، کلاژن، کلسیم، ویتامین D3 و روی به کاهش اصطکاک و ساییدگی مفاصل کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *