گودی کمر یکی از مهمترین مشکلات سلامتی افراد (به خصوص بانوان) است که میتواند دردهای نسبتا شدیدی را به همراه داشته باشد. خرید کمربند طبی یک راهکار مؤثر برای پیشگیری و کاهش این مشکلات است. در واقع، کمربند طبی برای گودی کمر با فشار مناسب بر روی نقاط استراتژیک کمر و حرکت بهینه کمر، میتواند به تقویت عضلات کمر، حفظ قوام بدن و پیشگیری از مصدومیتهای مربوط به ناحیه کمری کمک کند. این ابزار علاوه بر اصلاح وضعیت بدن، کارایی و کیفیت زندگی را نیز بهبود میبخشد. به همین دلیل، استفاده از کمربندهای طبی به عنوان یک ابزار پیشگیری و ارتقا سلامت ضروری به نظر میرسد. با ما همراه بمانید تا این تجهیزات را بیشتر بررسی کنیم.
اهمیت از بین بردن گودی کمر
خوب است بدانید که اصطلاح علمی گودی کمر هایپرلوردوزیس (Hyperlordosis) است و گاهی با اصطلاح hollow back هم خطاب قرار داده میشود. هایپرلوردوزیس یک انحنای بیش از حد و مشخصه به شکل C در قسمت تحتانی کمر ایجاد میکند. جایی که ستون فقرات ما درست بالای باسن به سمت داخل خم میشود. گرچه لوردوز (lordosis) به انحنای طبیعی ستون فقرات انسان به سمت داخل اشاره دارد، هایپرلوردوز به انحنای شدید در این ناحیه اشاره میکند. ضمنا مقداری انحنای معمولی در این ناحیه اصلا نگران کننده نیست، اما خمیدگی بیش از حد ممکن است باعث درد و ناراحتی فرد شود.
این مورد را هم در نظر داشته باشید که ستون فقرات همه انسانها از سه بخش خمیده تشکیل شده است:
- ستون فقرات گردنی (neck)
- ستون فقرات قفسه سینه (chest)
- ستون فقرات کمری یا پایین کمر (lumbar spine)
هایپرلوردوز کمر اغلب به دلیل خمیدگی بیش از حد بدن یا بیتحرکی و عدم توجه به ورزش رخ میدهد. برخی شرایط هم ممکن است باعث ایجاد یا تشدید این وضعیت شوند. در بسیاری از موارد، فیزیوتراپی میتواند به بهبود علائمی که ممکن است با هایپرلوردوز رخ دهد، کمک کند. ضمن اینکه خرید کمربند طبی برای گودی کمر هم همیشه توصیه شده است.
چرا به گودی کمر شدید دچار میشویم؟
عوامل زیادی ممکن است باعث ایجاد هیپرلوردوز یا ایجاد آن شوند. مهمترین آنها شرایط ستون فقرات است. در برخی موارد، هایپرلوردوز ممکن است به دلیل مشکلات زمینهای ستون فقرات، مانند آکندروپلازی و اسپوندیلولیستزیس تجربه شود. ضمنا خم شدن زیاد از حد هم میتواند سبب به وجود آمدن این وضعیت شود. در اصل، خم شدن میتواند به هایپرلوردوز و کمردرد شدید منجر شود. در این وضعیت، ماهیچههای ناحیه کمر بیش از حد سفت میشوند، زیرا سعی میکنند ستون فقرات افراد را تثبیت و حمایت کنند. این امر میتواند ستون فقرات را به تدریج از تراز و تعادل خارج کند و باعث افزایش انحنای ستون فقرات شود.
به یاد بسپارید که چاقی هم میتواند منجر به وجود چربی اضافی در شکم و باسن شود. این موقعیت فشار بیشتری را به کمر وارد خواهد کرد و ممکن است باعث شود ستون فقرات کمری به سمت هیپرلوردوزیس حرکت کند. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم فقدان برنامه ورزشی (علاوه بر افزایش خطر چاقی)، میتواند عضلات مرکزی را که در اطراف تنه و لگن قرار دارند ضعیف کند. عضلات ضعیف کمتر قادر به حمایت از ستون فقرات هستند و به ستون فقرات اجازه میدهند بیش از حد انحنا پیدا کند. اگر دچار چنین حالتی هستید، استفاده از کمربند طبی برای رفع گودی کمر را به شما پیشنهاد میکنیم. همچنین برای اطلاع از اینکه برای کمر چی خوبه به این مطلب از مجله طبی سر بزنید.
انواع کمربند طبی برای گودی کمر
کمربند طبی برای رفع گودی کمر در انواع و اشکال مختلفی تهیه و تولید میشود که پیشنهاد میکنیم با آنها آشنا باشید.
کمربند طبی دارای پمپ هوا
یکی از کاربردیترین انواع کمربند مناسب برای گودی کمر، کمربند طبی دارای پمپ هوا است که استفاده از آن بسیار آسان خواهد بود. فقط کمربند را محکم دور کمر خود بپیچید، پمپ را وصل کرده و کمربند را باد کنید. همانطور که تسمه با هوا باد میشود، به صورت عمودی منبسط شده و به آرامی قسمت پایین کمر را کشیده و حمایت میکند.
این نمونه از کمربندهای رفع فشار با استفاده از نیروی هوا، به آرامی مهرههای کمری نامرتب را تراز کرده و به عضلات و لیگاتور اجازه میدهد تا کشیده و شل شوند. ضمن اینکه به دیسکهای ستون فقرات اجازه میدهد شکل و موقعیت طبیعی خود را بازیابی نمایند. این نوع کمربند به کاهش فشار روی کمر هم کمک شایانی میکند.
کمربند پد دار، بهترین کمربند طبی برای گودی کمر
کمربند پد دار هم یک نمونه محبوب از این نوع وسایل است که طرفداران بیشتری دارد. این نوع کمربند معمولا سبک و قابل تنفس تولید میشود و مواد الاستیک آن، تهویه عالی و طراحی نازکی دارند. در نتیجه پس از تعریق، رطوبت را به سرعت تبخیر میکنند. با این تفاسیر میتوانند گزینههای مناسبی برای فصل گرما هم به شمار بروند. البته میتوان آن را در تمام طول سال پوشید. این نمونه از انواع کمربند طبی برای گودی کمر وزن بسیار سبکی دارند و بار اضافی به بدن تحمیل نمیکند. پس مانع فعالیت بدنی نمیشوند و برای شستشو و تمیز کردن هم مناسب هستند.
کمربند طبی کشسان یا کرستهای کمری
استفاده از این نوع کمربند مناسب برای گودی کمر میتواند جلوی خم شدن فرد را بگیرد و به بهترین شکل تعادل ستون فقرات را حفظ میکند. به خصوص زمانی که از ابزارهای حمایتی مانند عصا استفاده نمیشود. استفاده از کمربند طبی کشسان همچنین میتواند در ایجاد یک همجوشی قوی و موثر پس از عمل جراحی هم کمک کننده باشد. این کمربند عموما با محدود کردن دامنه حرکتی کار میکند و به عنوان یک یادآور برای نگهداری نحوه صحیح نشستن و ایستادن در حین بلند کردن اشیا مورد استفاده قرار میگیرد.
هنگامی که فرد از کمربند طبی کشسان استفاده میکند، باید کمر خود را صاف کرده و از عضلات پا برای بلند کردن اشیا استفاده کند. در نتیجه از بلند کردن اشیا با خم شدگی رو به جلو اجتناب میکند.
آیا کمربند طبی میتواند به کاهش کمردرد کمک کند؟
با توجه به نکاتی که تا به حال گفتهایم، به این نکته میرسیم که کمربند طبی یک نوع بریس است و در اطراف کمر قرار میگیرد. برخی از این کمربندها باد شده و منبسط میشوند تا به آرامی پشت شما را در این فرایند محافظت کنند. برخی دیگر اما با وجود بالهها کناری، پدهای محافظ و امکان تنفس پذیری ایدهآل، تسکین کمردرد با کشیدن آرام مهرهها را به ما ارائه میکنند. در نتیجه فشار روی اعصاب فشرده در ستون فقرات کاهش پیدا خواهد کرد. توجه داشته باشید که نحوه بستن کمربند طبی بسیار مهم است. زیرا اگر کمربند را شل ببنیدید تاثیری نداشته و اگر محکم ببندید امکان آسیب و مشکل وجود دارد.
اما بدیهی است که زمان بررسی قیمت کمربند طبی برای گودی کمر به تأثیرات این نوع وسایل طبی هم فکر کنیم. توجه داشته باشید که اگر کمردرد شما مربوط به مشکلات عصب باشد، بهترین راه حل طولانی مدت اغلب یک روش جراحی کم تهاجمی مانند تعویض کامل دیسک یا فیوژن ستون فقرات است. کمربندهای طبی میتوانند تا حدودی درد را کاهش دهند، اما فقط به کسانی توصیه میشوند که درد آنها به دلیل گودگی کمر یا خطر برآمدگی دیسک ایجاد شده است. سایر شرایط ستون فقرات ممکن است به هیچ وجه تحت تأثیر کمربند قرار نگیرند. حتی اگر کمربند خریداری شده مقداری تسکین درد را به شما ارائه دهد، به احتمال زیاد تسکین درد کوتاه مدت خواهد بود.
به این معنی که پس از برداشتن کمربند، ستون فقرات به حالت اولیه خود باز میگردد و دوباره به اعصاب برخورد میکند. در کنار انواع کمربندهای طبی، یک نمونه کمربند آلمانی وجود دارد که به 3 تکنولوژی فیزیوتراپی مجهز است. این کمربند پلاتینر- platiner نام دارد و این سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس هستند. استفاده منظم و روزانه از پلاتینر منجر به کاهش درد، بهبود آسیبهای ایجاد شده و تحرک بهتر خواهد شد.
آیا کمربند طبی برای گودی کمر میتواند منجر به آسیب جدید شود؟
متاسفانه باید گفت که استفاده طولانی مدت یا نادرست از کمربندهای طبی منجر به بروز آسیبهای مختفلفی میشوند. از رایجترین آسیبهای ناشی از استفاده نادرست میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ضعیف شدن عضلات آن ناحیه از کمر
- دردهای عضلانی شدید و اسپاسم عضلانی
- ایجاد عرق سوز یا حساسیت پوستی
- وابستگی شخص به استفاده مداوم از کمربند و ترس از آسیب در زمان عدم استفاده
توصیه میشود که از کمربند طبی برای گودی کمر طبق دستورالعمل پزشک استفاده کنید.
کلام آخر
در مجموع، هایپرلوردوزیس به معنای وجود انحنای شدید در کمر است. گرچه ممکن است افراد با این عارضه متولد شوند، اما امکان بروز آن در بزرگسالی هم غیر ممکن نیست. این وضعیت احتمالا به دلیل عوامل خاص و مربوط به سبک زندگی تجربه میشود. اغلب، حفظ وزن متوسط و ورزش منظم میتواند وضعیت بدن و مشکلات کمردرد را بهبود بخشد. خرید و قیمت کمربند طبی برای گودی کمر زمان به شما پیشنهاد میشود که ورزش علائم هیپرلوردوز را کاهش ندهد. در این موقعیت، بهتر است به دنبال مشاوره پزشکی باشید. یک پزشک متخصص قبل از تشخیص و ایجاد یک برنامه درمانی مناسب، معاینه ستون فقرات را انجام خواهد داد تا بهترین روش درمانی را توصیه کند.
پرتکرارترین سوالات کاربران در مورد کمربند طبی گودی کمر
1. از بین بردن گودی کمر با کمربند امکان پذیر است؟
استفاده از کمربندهای طبی در کاهش درد و انحراف ستون فقرات نقش بالایی دارد. اما نمیتوان گفت که استفاده تنها از کمربند به درمان کمک میکند.
2. برای خرید کمربند طبی برای گودی کمر به کجا مراجعه کنیم؟
برای خرید کمربندهای طبی بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. مجله طبی با ارائه محصولات اصل و باکیفیت آماده خدمترسانی به شما عزیزان است.
3. کمربند طبی برای گودی کمر قسمت بالایی دارد؟
قیمت کمربندهای طبی بسیار متنوع است. نوع کمربند، سایز و حتی میزان آسیب کمر در انتخاب کمربند دخیل است. هرچه کمربند پیشرفته تر و تخصصیتر باشد، قیمت آن بالاتر است.