وبلاگ, زانو

بهترین زمان های بستن زانوبند، اطلاعاتی مهم در مورد نحوه بستن زانوبند

بهترین زمان های بستن زانوبند کی است|مجله طبی

آیا می‌دانید بهترین زمان های بستن زانوبند چه زمان‌هایی است؟ بستن طولانی مدت زانوبند چه معایبی دارد؟ یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ذهن بسیاری از افراد را درگیر می‌کند، این است که اگر در حین استراحت و یا انجام فعالیت‌های سنگینی مانند ورزش از زانوبند استفاده کنیم دچار مشکل و یا عوارض می‌شویم؟ برخلاف ساده و بی خطر به نظر رسیدن استفاده از این روش درمانی، استفاده از زانوبند ممکن است باعث تشدید دردها و مشکلات زانو شود. به همین باید قبل از استفاده از زانوبند اطلاعات کافی در خصوص روش و زمان مناسب استفاده از آن را کسب کنید.

از انجایی که آگاهی و سلامتی شما برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد، در این سری از مقالات مجله طبی قصد داریم سوالات شما را بر اساس جدیدترین اطلاعات مقالات معتبر پاسخ دهیم. مانند همیشه با ما همراه باشید تا در خصوص بهترین زمان های بستن زانوبند مهم بیشتر بدانید.

مدت زمان استفاده از زانوبند چقدر است؟

کامل‌ترین و جامع‌ترین پاسخ برای این سوال این است که به شدت عارضه، نوع آن و نظر پزشک شما بستگی دارد. شدت عارضه نقش بسیار مهمی در خصوص مدت زمان استفاده از زانوبند دارد؛ زیرا در صورتی که میزان آسیب دیدگی به قدری زیاد است که فرد از شدت درد قادر به انجام کارهای معمولی روزمره خود نباشد باید علاوه بر استفاده از مسکن، به منظور کاهش حرکت عضو آسیب دیده از زانوبند مخصوص استفاده کند.

همانطور که احتمالا احساس کرده‌اید زمانی که زانو درد شما بسیار شدید است، قادر به حرکت دادن پاهای خود نیستید. حتی پس از حرکت کردن به دلیل فشار روی زانو، درد، تورم و التهاب بیشتری را تجربه خواهید کرد. به همین دلیل در این مواقع توصیه می‌شود از طریق استفاده از زانوبندهای مخصوص در طول روز از حرکت اضافی زانوها و درد بیشتر جلوگیری کنید. شایان ذکر است که در بیشتر مواقع در حین استراحت کردن نیاز به زانوبند ندارید.

مورد دیگر مهم دیگر نوع آسیب زانو است. زانوبندها انواع بسیار مختلفی دارند. هر کدام از آنها برای آسیب‌های خاصی طراحی شده‌اند. انواع زانوبندهای طبی شامل: زانوبندهای تخلیه‌کننده، زانوبندهای طبی عملکردی (فانکشنال)، زانوبند پددار (برای محافظت از کشکک زانو)، زانوبند آتل ‌دار، زانوبندهای آرتروزی، زانوبندهای لولادار و زانوبندهای طبی پیشگیری‌کننده است. مدت زمان استفاده از این زانوبندها در افراد مختلف تقریبا متفاوت است.

برای مثال از زانوبندهای آتروزی می‌توانید در طول روز و حتی شب‌ها برای کاهش درد استفاده کنید؛ اما استفاده از زانوبندهایی مثل زانوبندهای لولادار و زانوبندهای طبی پیشگیری‌کننده به مدت طولانی و در طول شب توصیه نمی‌شود. در بعضی از بیماران به دلایل مختلفی مانند ریکاروی پس از جراحی تشخیص داده می‌شود که باید در مدت زمان مشخصی به طور دائم از زانوبند استفاده شود. مدت زمان استفاده از زانوبند پس از جراحی به نوع عارضه و وضعیت بیمار بستگی دارد (اغلب از یک تا شش ماه).

بهترین زمان استفاده از زانوبند صبح است یا شب؟

استفاده از زانوبند در حین استراحت|مجله طبی

برای جواب به سوال اینکه بهترین زمان های بستن زانوبند کی است و زانوبند را صبح یا شب ببنیدیم در ادامه با ما همراه باشید. در بعضی از شرایط شدت آسیب و درد بیمار به قدری زیاد است که بدون زانوبند قادر به استراحت نیستند. این بیماران باید در طول شب نیز از زانوبند استفاده کنند. به طور کلی نحوه بستن زانوبند در بیشتر افراد در طول شب ضرورتی ندارد؛ زیرا در حین استراحت زانوها حرکت بسیار کمی دارند. به همین دلیل به عضو آسیب دیده فشار کمی وارد می‌شود. علاوه بر این در بعضی از بیماران استفاده از این ابزارها سبب حساسیت‌های پوستی، تحلیل عضلات اطراف زانو و در مواردی آلرژی می‌شود.

بنابراین بسیاری از افراد تمایل دارند که تا حد ممکن مدت زمان کمتری از زانوبند استفاده کنند. در خصوص لزوم استفاده از زانوبند در حین استراحت حتما با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا استفاده از این ابزار پزشکی در بعضی از افراد فواید بسیار و در بعضی نیز سبب بروز عوارض شدید می‌گردد. بیماران دارای پارگی مینیسک بهتر است شب‌ها نیز از زانوبند استفاده کنند؛ زیرا هرگونه حرکت زانو حتی حرکات بسیار جزئی سبب درد شدید و ایجاد فشار روی مینسک آسیب دیده می‌شود. یکی از بهترین پیشنهادات برای این بیماران، استفاده از زانوبند زاپیامکس است.

زانوبند زاپیامکس برخلاف سایر زانوبندها سبب بروز حساسیت‌های پوستی نمی‌شود. علاوه بر این به دلیل ارسال امواج اولتراسوند، مادون قرمز و کلاک پالس در زانوهای خود احساس گرما لذت بخشی خواهید داشت. همچنین لرزش خفیف این زانوبند حس ماساژ دادن زانو را شما القا می‌کند.  به همین دلیل بسیاری از پزشکان پیشنهاد می‌کنند که برای تحمل بهتر استفاده طولانی از زانوبند به جای زانوبندهای معمولی از زانوبند زاپیامکس استفاده کنید.

بستن طولانی مدت زانوبند چه معایبی دارد؟

کاملا قابل درک است که نگران هستید در صورت استفاده طولانی مدت و دائمی از زانوبند دچار عوارض شوید. نگرانی شما در تقریبا درست است. استفاده دائمی از ابزارهای کمک پزشکی مانند: کمربند، زانوبند و گردن بند با عوارض همراه هستند. متاسفانه به دلیل عارضه خاصی که دارید نمی‌توانید از این ابزارها چشم پوشی کنید، با این حال پیشنهاد می‌کنیم با در نظر گرفتن راه کارهای مختلفی مانند استفاده از پمادهای ضد حساسیت از تشدید عوارض جلوگیری فرمایید. برای آشنایی با عوارض بستن کمربند طبی به صورت نادرست به این مطلب از مجله طبی مراجعه کنید.

متداول‌ترین عوارض استفاده طولانی مدت از زانوبند شامل مواراد زیر است: 

  • ایجاد آلرژی
  • حساسیت های پوستی
  • بروز آکنه
  • التهاب
  • تشدید ضعف عضلات
  • قرمزی
  • درد زانو در نواحی سفت زانوبند
  • زخم‌های فشاری
  • سفتی قسمت‌هایی از عضلات
  • کاهش دامنه حرکتی زانو

چگونه زانوبند را درست ببنیدیم؟

آموزش تصویری نحوه بستن زانوبند زاپیامکس|مجله طبی

طریقه بستن و نحوه بستن زانوبند به نوع آن بستگی دارد. برای مثال زانوبندهای کشی همانند جوراب روی زانوها کشیده می‌شوند. این زانوبندها اغلب دارای بندهای چسبی هستند. این بندها به افراد امکان آن را می‌دهند که بتوانند متناسب با سایز خود زانوبند را روی پاهایشان محکم کنند. در صورت استفاده از زانوبندها دقت داشته باشید که بندهای زانوبند را به گونه‌ای نبندید که در حین راه رفتن شل شده و یا اینکه به دلیل سفت بودن دچار درد و زخم‌های پوستی شوید. از جمله بهترین زانوبندهای چسبی شامل: مانند زانوبند طبی بلدسو، زانوبند نئوپرن، زانوبند تخلیه کننده است.

علاوه بر زانوبندهای اشاره شده زانوبندهای پیشرفته‌ای وجود دارد که به منظور تنظیم ارتفاع و محکم شدن روی زانو دارای پیچ‌های آلن هستند. برای استفاده از این زانوبندها لازم است که پیچ‌های آلن و زاویه جانبی و زاویه دوران (جهت خم‌ شدن زانو به سمت داخل بدن) را از طریق کیت تنظیم زاویه زانوبند تنظیم فرمایید. با استفاده از این زانوبندها امکان تنظیم بهتر زانوبند برای حرکت کردن فراهم است.

زانوبند تخصصی دیگر، زانوبند زاپیامکس است. این زانوبند مجهز به تکنولوژی UIC بوده و با از طریق امواج الکترونیکی بر پایه آواتار سوند و اینفرارد وظیفه خود را انجام می‌دهد. در هنگام استفاده از این زانوبندها احساس گرما و لرزش خفیفی در زانوهای خود خواهید داشت. برای بستن زاپیامکس لازم است ابتدا بندهای آن را تنظیم کرده و سپس آداپتور را به برق وصل کنید. علاوه بر این به منظور ورزش دادن پاها می‌توانید به آرامی زانوهای خود را به سمت جلو و عقب حرکت دهید.

مزایای استفاده از زانوبند طبی چیست؟

کاملا قابل درک است که به دلیل احساس ناراحتی در حین استفاده از زانوبند به دنبال مقالاتی هستید که از طریق بیان مزایای استفاده از زانوبندهای طبی شما را مجاب کنند که از این ابزارهای پزشکی بیشتر استفاده کنید! با در نظر گرفتن این موضوع در ادامه مقاله به مهم‌ترین مزایای استفاده از زانوبندها اشاره می‌کنیم.

مزایای استفاده درست از زانوبند طبی عبارتند از:

  • کمک به افزایش عملکرد زانوها
  • تسکین درد
  • افزایش پایداری زانو
  • افزایش اکسیژن ‌رسانی
  • کمک به تغذیه بافت‌ها
  • کاهش اسپاسم عضلات
  • افزایش گردش خون
  • افزایش دامنه حرکتی مفاصل
  • جلوگیری از بروز مشکلاتی مثل آتروفی عضلانی
  • کمک به بهبود سریع‌تر آسیب‌ها و زخم‌های ناشی از جراحی
  • جلوگیری از تحلیل سریع عضلات
  • افزایش اعتماد بنفس بیماران
  • کاهش تورم
  • جلوگیری از قرمزی پوست
  • تقویت عضلات زانو
  • کاهش سفتی مفصل
  • کاهش التهاب

سوالات متداول در مقاله بهترین زمان های بستن زانوبند

1. بهترین زانوبند برای افراد دارای آرتروز چه زانوبندهایی است؟

مناسب‌ترین زانوبندها برای افراد دارای آرتروز شامل: زانوبند زاپیامکس، زانوبند طبی لولادار، زانوبند طبی بلدسو (Bledsoe)، زانوبند تخلیه کننده (unloader) و زانوبند نئوپرن است.

2. قبل از انتخاب زانوبند باید به چه مواردی توجه کنیم؟

برای انتخاب بهترین زانوبند باید به مواردی مانند: جنس زانوبند، سایز، سهولت استفاده و امکان تنظیم آسان زانوبند، حمایت و پشتیبانی کامل از زانو و قیمت آن توجه کنید.

3. متوسط مدت زمان استفاده از زانوبندها تا مدت است؟

بستگی به نظر پزشک دارد با این حال گفته می‌شود که متوسط مدت زمان استفاده از انواع زانوبندها (متناسب با جنس و وضعیت بیمار) از حدود شش ماه تا یکسال متغیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *