وبلاگ, گردن

بهترین قرص برای آرتروز گردن؛ از ضد التهابی‌ها تا غضروف‌سازها

بهترین قرص برای آرتروز گردن|مجله طبی

برای کنترل درد از داروها و روش‌های درمانی مختلفی استفاه می‌شود. اما در دسترس‌ترین روش برای تسکین درد ناشی از آرتروز گردن، مصرف بهترین دارو برای این عارضه است. اما سوال اینجاست که بهترین قرص برای آرتروز گردن چیست؟ چه داروهایی تاثیرگذاری بیشتری دارند؟ زیرا تنوع داروهای مسکن، ضد التهابی و شل کننده بسیار زیاد است.

از طرفی دیگر گاهی یکسری از داروها روی برخی از بیماری‌ها و آسیب‌ها اثرگذاری بیشتری دارند. در این مطلب از مجله طبی به بررسی و معرفی بهترین دارو برای آرتروز گردن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

معرفی انواع بهترین قرص برای آرتروز گردن

آرتروز گردن در افراد بالای 60 سال بسیار شایع است و حدود 85 درصد به آن مبتلا می شوند. علائم معمولاً بدون جراحی قابل درمان هستند و افراد مبتلا به این عارضه می توانند با برنامه درمانی مناسب به زندگی با کیفیت خوبی ادامه دهند. داروهایی که برای درمان آرتروز گردن استفاده می‌شوند، معمولاً شامل موارد زیر می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی

بهترین دارو برای آرتروز گردن|مجله طبی

یکی از روش‌های درمان بیماری آرتروز گردن، استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) است. این داروها با کاهش التهاب و درد، به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می‌کنند. داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی گروهی از داروها هستند که برای کاهش درد، التهاب و تب استفاده می‌شوند و برای درمان سریع درد پشت سر و گردن هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها با مهار آنزیم‌های خاصی که باعث ایجاد التهاب می‌شوند، عمل می‌کنند. انواع مختلفی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی وجود دارند که برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

نام دارو

اثرات درمانی

نحوه مصرف

دوز مصرف

عوارض جانبی احتمالی

ایبوپروفن

کاهش درد و التهاب

خوراکی، همراه با غذا

400 الی 800 میلی‌گرم هر 4 تا 6 ساعت یک بار

ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه، افزایش فشار خون

ناپروکسن

کاهش درد و التهاب

خوراکی، همراه با غذا

250 الی 500 میلی‌گرم هر 8 تا 12 ساعت یک بار

ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه، افزایش فشار خون

دیکلوفناک

کاهش درد و التهاب

خوراکی، ژل و تزریق

50 الی 100 میلی‌گرم خوراکی هر 8 تا 12 ساعت یک بار

ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه، افزایش فشار خون

کتوپروفن

کاهش درد و التهاب

خوراکی و تزریق

25 الی 50 میلی‌گرم خوراکی هر 6 تا 8 ساعت یک بار

ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه، افزایش فشار خون

ملوکسیکام

کاهش درد و التهاب

خوراکی

7.5 الی 15 میلی‌گرم خوراکی یک بار در روز

ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه، افزایش فشار خون

نکته: توجه داشته باشید که بهتر است برای مصرف این داروها، حتی با اینکه جزء بهترین قرص برای آرتروز گردن به شمار می‌روند، باز هم با پزشک مشورت کنید. زیرا مصرف خودسرانه با دوز و دوره نادرست منجر به عوارض بالینی خواهد شد.

کورتیکواستروئیدها ؛ داروی ضدالتهاب قوی

بهترین دارو برای آرتروز گردن|مجله طبی

کورتیکواستروئیدها گروهی از داروهای قوی ضدالتهابی هستند که برای کاهش التهاب و درد در بسیاری از بیماری‌ها، از جمله آرتروز گردن، استفاده می‌شوند. این داروها با مهار سیستم ایمنی بدن و کاهش تولید مواد شیمیایی که موجب التهاب می‌شوند، عمل می‌کنند. کورتیکواستروئیدها به‌سرعت التهاب را کاهش داده و درد را تسکین می‌دهند که با کاهش التهاب و تورم، دامنه حرکتی گردن بهبود می‌یابد. کورتیکواستروئیدها معمولاً به دو صورت تزریق مستقیم به مفصل و مصرف خوراکی برای درمان آرتروز گردن استفاده می‌شوند.

تزریق مستقیم به مفصل سریع‌ترین و مؤثرترین روش برای کاهش التهاب و درد بوده و طی آن پزشک کورتیکواستروئید را مستقیماً به مفصل گردن تزریق می‌کند. در برخی موارد، پزشک ممکن است کورتیکواستروئید خوراکی را برای کاهش التهاب در کل بدن تجویز کند. کورتیکواستروئیدها به‌سرعت درد را تسکین داده و در موارد التهاب شدید بسیار مؤثر هستند. بد نیست بدانید که علاوه بر مصرف این داروها، خرید گردنبند تاندونک هم می‌تواند یک انتخاب عالی برای کاهش درد آرتروز گردن باشد.

داروهای غضروف ساز برای تقویت مفاصل

داروهای غضروف ساز مکمل‌هایی هستند که شامل ترکیباتی همانند گلوکوزامین و کندروئیتین می‌شوند. این ترکیبات به طور طبیعی در بدن وجود دارند و به ساخت و ترمیم غضروف کمک می‌کنند. با مصرف این مکمل‌ها امید می‌رود که روند تخریب غضروف کند شده و ترمیم آن تسریع شود. در ادامه با این داروهای غضروف ساز آشنا می‌شویم:

گلوکوزامین، جلوگیری از تخریب غضروف

گلوکوزامین یکی از مکمل‌های پرطرف‌دار برای درمان آرتروز است که بسیاری از افراد برای تسکین درد و بهبود عملکرد مفاصل، از جمله آرتروز گردن، از آن استفاده می‌کنند. گلوکوزامین یک ماده طبیعی است که در بدن انسان وجود دارد و در ساخت غضروف نقش مهمی ایفا می‌کند. غضروف بافتی است که انتهای استخوان‌ها را می‌پوشاند و به‌عنوان یک ضربه‌گیر عمل می‌کند. در آرتروز، غضروف تخریب می‌شود و گلوکوزامین می‌تواند به ترمیم و بازسازی غضروف کمک کند.

این مکمل دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به کاهش درد و التهاب در مفصل گردن کمک کند و با کاهش التهاب و بهبود عملکرد غضروف، می‌تواند درد ناشی از آرتروز گردن را تسکین دهد. در حالت کلی، گلوکوزامین یک مکمل محبوب و بهترین قرص برای آرتروز گردن به شمار می‌رود، اما اثربخشی آن در همه افراد یکسان نیست. اگر به آرتروز گردن مبتلا هستید، برای انتخاب بهترین درمان، با پزشک خود مشورت کنید.

کندروئیتین برای ترمیم و بازسازی غضروف‌ها

کندروئیتین یک ماده طبیعی است که در غضروف بدن یافت می‌شود. غضروف بافتی است که انتهای استخوان‌ها را می‌پوشاند و به‌عنوان یک ضربه‌گیر عمل می‌کند. در آرتروز، غضروف تخریب می‌شود و کندروئیتین به‌عنوان یک مکمل غذایی برای ترمیم و بازسازی این بافت استفاده می‌شود. این مکمل دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به کاهش درد و التهاب در مفصل گردن کمک کند.

با کاهش التهاب و بهبود عملکرد غضروف، کندروئیتین می‌تواند درد ناشی از آرتروز گردن را تسکین دهد. در حالت کلی کندروئیتین را می‌توان در زمره بهترین دارو برای آرتروز گردن معرفی کرد. بد نیست بدانید که علاوه بر مصرف داروهای ذکر شده، استفاده از انواع گردنبند طبی هم می‌تواند برای آرتروز گردن مفید واقع شود.

مسکن برای درد گردن و کتف

مسکن برای درد گردن و کتف|مجله طبی

درد گردن و کتف یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. دلایل مختلفی همانند وضعیت بدنی نامناسب هنگام نشستن یا ایستادن، آسیب‌دیدگی، استرس و آرتروز می‌تواند موجب این درد شود. بهترین مسکن برای درد گردن و کتف، مسکن‌های شناخته شده‌ای همانند ایبوپروفن یا استامینوفن هستند. ایبوپروفن علاوه بر کاهش درد، التهاب را هم کاهش داده و با مهار آنزیم‌هایی که موجب بروز التهاب می‌شوند، عمل می‌کند.

دوز مصرفی ایبوپروفن به شدت درد، سن و وزن فرد بستگی دارد، اما معمولاً هر 4 تا 6 ساعت یک‌بار مصرف می‌شود. این دارو را با معده خالی مصرف نکنید، زیرا ممکن است موجب ناراحتی معده شود. در مقابل مصرف استامینوفن عمدتاً به منظور کاهش درد بوده و تأثیر کمتری بر التهاب دارد. دوز مصرفی این دارو هم با توجه به شدت درد، سن و وزن فرد متفاوت بوده و معمولاً هر 4 تا 6 ساعت یک بار مصرف می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد استامینوفن، حتی این قرص که جزء بهترین قرص برای آرتروز گردن است نیز می‌تواند به کبد آسیب برساند.

داروی دیگری که می‌تواند برای درد گردن و کتف مفید باشد، قرص ناپروکسن است که به طور گسترده برای کاهش درد و التهاب مورد استفاده قرار می‌گیرد. قرص ناپروکسن 250 برای دردهای ملایم و 500 برای دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود. همچنین نحوه مصرف آن روزانه یک الی 2 نوبت است. علاوه بر این، گاهی پزشک ممکن است آمپول‌های شل کننده عضلات یا تزریق کورتیزون را در روند درمان بیمار تجویز کند.

پماد مورد استفاده برای تسکین درد گردن و کتف هم معمولاً پماد پیروکسیکام یا رزماری است که به صورت موضعی در محل درد ماساژ داده می‌شود.  توجه داشته باشید که اگر دارای بیماری‌های دیگری همانند مشکلات قلبی، کبدی یا کلیوی هستید، باید قبل از مصرف هر گونه مسکنی با پزشک خود مشورت کنید. اگر علت درد پشت گردن و شانه از آرتروز گردن ناشی شود، مصرف این مسکن‌ها می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

نقش تغذیه در درمان آرتروز گردن

تغذیه سالم نقش مهمی در مدیریت درد آرتروز گردن دارد. مصرف غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به کاهش التهاب و بهبود عملکرد مفاصل کمک کند. برخی از غذاهای مفید برای آرتروز گردن شامل ماهی‌های چرب همانند سالمون، ماهی قزل‌آلا و تن ماهی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، میوه‌ها و سبزی‌ها به‌ویژه میوه‌ها و سبزی‌های رنگی که حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند، آجیل و دانه‌ها که حاوی ویتامین E و مواد معدنی بوده که برای سلامت مفاصل مفید هستند و روغن‌زیتون که حاوی ترکیبات ضدالتهابی است، می‌شوند.

سؤالات متداول در مورد بهترین قرص برای آرتروز گردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *